top of page

קנדידה

Stomach Ache

מזל טוב, גם לכם יש קנדידה ואולי אתם גם סובלים ממנה

מהי קנדידה וממה היא נוצרת

רובכם בטח כבר שמעתם בעבר את המילה הזאת, או שהכרתם מישהו שסבל מקנדידה. בואו נעשה קצת סדר בדברים. נתחיל בזה שכולנו נולדים עם קנדידה. כמו הרבה מיקרואורגניזמים שקיימים אצלנו בגוף, קנדידה היא פטריית שמר שנמצאת במערכת העיכול שלנו והיא חלק מאיתנו.

יש אנשים שיכולים לחיות לאורך שנים רבות ובכלל לא להרגיש בנוכחותה, או שהיא כמעט ולא תשפיע עליהם. לעומת זאת, אנשים רבים סובלים ממנה וכשהיא מתפרצת היא יכולה לגרום לתחושות לא נוחות רבות. כמו כל פטריה, היא יכולה לגדול ולצבור עובש וככל שתגדל היא עשויה להזיק במידה רבה יותר ולפגוע בגוף ובאיכות החיים.

קנדידה חיובית היא אחד מהדברים השכיחים ביותר שגורמים לבעיות ולתחושות לא נעימות במערכת העיכול והרבה מאוד אנשים בכלל לא מודעים לכך שזוהי הסיבה לבעיות שלהם ולתחושות השונות שהם חווים ומרגישים כמו כאבי בטן, גירודים בעור, רעב בלתי מוסבר ועוד דברים שונים שלעיתים כלל לא מייחסים אותם לקנדידה.

באורח החיים המודרני והמתקדם שלנו, אנחנו צורכים לא מעט אוכל מעובד ולא מעט מזונות שאינם בריאים לנו כמו ג'אנק פוד, סוכרים, פחמימות או אלכוהול בכמות לא מאוזנת. כל אלו ועוד עשויים לעורר את הקנדידה ולהפוך אותה מפטרייה לא מזיקה לפראית, וככל שאנו נמשיך להזין את הגוף שלנו במזון שאינו מתאים לנו, הפטרייה רק תלך ותגדל ואיתה גם תופעות הלוואי והתחושות הלא נעימות במערכת העיכול.

 

תופעות הלוואי של הקנדידה

הקנדידה היא אחד הגורמים המשמעותיים שגורמים לתחושות לא נעימות במערכת העיכול, והיא עשויה אף לגרום לתופעות לוואי רבות כמו גזים, עצירות, אנמיה, חולשה, נפיחות אחרי האוכל, מעי רגיז, דלקות מעיים ועוד. הקנדידה אף עשויה להוות בסיס להתפתחות של זיהומים נוספים כמו דלקות, חיידק הליקובקטר, טפילים במעיים ותולעים.

הקנדידה צומחת ומשגשגת במקומות לחים בגוף כמו אוזניים, עיניים, שיער וציפורניים והיא יכולה גם לעבור למחזור הדם, למפרקים ולעצמות ולגרום למחלות נוספות.

אחת מתופעות הלוואי הנפוצות של הקנדידה היא הגדלת החשק לצריכת מתוק וסוכרים באופן קבוע וללא כל הסבר, שצריכתם המרובה בעצם רק מחמירה את הבעיה ואת תופעות הלוואי.

אנשים יכולים במשך שנים רבות לא לסבול מתופעות לוואי וכמעט ולא להרגיש שהם סובלים מסימפטומים, אך לצערנו ההתקפים יכולים להתפרץ בבת אחת ובאופן פתאומי ובשלב הזה כבר נדרש טיפול.

 

הטיפול בקנדידה

לא קיימים טיפולים תרופתיים לסובלים מקנדידה. הטיפול בקנדידה הוא טיפול תזונתי בלבד, ועליו להיעשות בצורה טבעית, מקצועית ומיומנת כדי לפתור את הבעיות במערכת העיכול בצורה טובה ולשמר את המצב החיובי לאורך זמן.

אצלנו בקליניקה, אנו מונחים על ידי שני עקרונות: אבחון נכון וטיפול נכון.

כדי לדעת לטפל באופן מדויק, מותאם אישית ויעיל, אנו צריכים לאבחן את התופעה באופן מלא וברור ורק לאחר מכן להתאים את הטיפול על בסיס האבחנה.

איך מתחילים?

תחילה, אנו נאבחן את הבעיה באמצעות דגימת דם, אותה נשלח לארצות הברית לפיענוח במעבדה מתקדמת שמורשית על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני ה- FDA. תוצאות הבדיקה (הורד דוגמא בדיקת קנדידה) המלאות יתקבלו אצלנו, ועל בסיסן, תוך התחשבות בתופעות הלוואי, אורח החיים של המטופל והמגבלות הייחודיות שלו, אנו נתאים לו תפריט מותאם באופן אישי באמצעות פרוטוקול טיפול תזונתי שאנו מתמחים בו, ונספק לו במידת הצורך ולבחירתו שירותים משלימים של ליווי ואימון אישיים על ידי מאמני תזונה. כל התהליך, משלב האבחון ועד לשלב הטיפול מתנהל תחת פיקוח מלא של דיאטנית קלינית.

בקליניקות שלנו אנו נדאג ללוות אתכם בכל שלבי הטיפול ונתאים לכם באופן אישי את הטיפול האולטימטיבי עבורכם.

הורד דוגמא בדיקת קנדידה

* בדיקת האי סבילות מפענחת גם קנדידה (הורד דוגמא לבדיקת אי סבילות)

bottom of page