
מרקים
מרק טוב מחמם את הלב
לא רק ליום חורף
Scroll Down

מרק עדשים
המרכיבים
לסיר גדול (3 ליטר בערך)
3 בצלים גדולים
קוביה גדולה של דלעת
4 קישואים
סלרי- 2 גבעולים גדולים עם העלים
חופן של כוסברה ופרוזיליה
חצי כוס עדשים אדומים
חצי כרוב לבן
3 גזרים
אופן ההכנה
לטגן 2 בצלים ללא שמן עד הזהבה, להוסיף קוביות של כל הירקות לבצל המטוגן ולאדות כמה דקות ותוך כדי עירבוב , להוסיף מים רותחים לכיסוי הירקות ויותר, כמעט עד סוף קיבולת הסיר ולתבל בחצי כף מלח, כפית אבקת מרק בטעם עוף, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית חוואג׳ למרק לערבב , להנמיך את האש ולבשל חצי שעה בערך. לאחר כיבוי האש
כשהמרק חם לטחון אותו עם המוט עד לסמיכות הרצוי

מרק פטריות
המרכיבים
בצל גדול
כרובית גדולה
2 גבעולי מרווה
2 גבעולי טימין
2 ליטר מים
2 סלסלאות פטריות
מעט כורכום
מעט אורגנו
מעט כוסברה לקישוט לאוהבי הטעם
אופן ההכנה
טגן עם ספרי שמן את הבצל הקצוץ עם מים חמים
להוסיף פרחי כרובית מים, עלים ומלח פלפל
לבשל הכל עד שהכרובית מתרככת. להוציא את הגבעולים ולטחון את הכרובית עם המים.
להוסיף פטריות חתוכות ולבשל חצי שעה

מרק סלק
המרכיבים
בצל גדול
כרובית בינונית
2 ליטר מים
4 סלקים
1 קולרבי גדול
2 ביצים קשות
מעט כוסברה/פטרוזליה לקישוט לאוהבי הטעם
אופן ההכנה
יש לטגן עם ספרי שמן את הבצל הקצוץ עם מים חמים
להוסיף סלק, קולורבי, פרחי כרובית, מים, ומלח פלפל
לבשל הכל עד שהסלק והכרובית מתרככים.
להוציא את הקולורבי לטחון את הכרובית והסלק עם המים.
למזוג לקערה, לשים במרכז קולרבי חתוך לרצועות, חצי ביצה
ולקשט בכוסברה או פיטרוזליה קצוצה

מרק ראמן
המרכיבים
אופן ההכנה