
שבועות
...מתכוני גבינה ועוד
כבר לא צריך בצק עלים
Scroll Down

עוגת גבינה
לחלק את העוגה ל 20 פרוסות - כל פרוסה 1 כוכב
מצרכים
3 גביעים של גבינה לבנה 5%
2 מעדני וניל דיאט
5 כפות קורנפלור
5 ביצים
5 כפות סוכר.
אופן ההכנה
לערבב את כל המצרכים.
לשמן תבנית עגולה.
להכניס לתנור לחצי שעה 180 מעולה ואחר כך להוריד ל 150 מעלות לעוד עשר דקות.
על מנת שהעוגה לא תצא יבשה יש לשים בתנור תבנית מים
עוגיות שוקולד
כל המתכון הוא 5 כוכבים
המרכיבים
חלבון של ביצה
ממתיק
2 כפות שברי שקדים / אגוזים / בוטנים
10 קוביות גדולות של שוקולד מריר
אופן ההכנה
לוקחים חלבון של ביצה, מקציפים אותו עם כפית ממתיק עד לקצף אחיד, לוקחים 10 קוביות שוקולד מריר מפוררים אותם ומוסיפים לקצף של החלבון מערבבים, מוסיפים את שברי האגוזים.
שמים נייר אפייה על התבנית ויוצרים עיגולים מהבלילה
מכניסים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות
למשך 30-40 דקות


בניצה
רבע מאפה שווה כוכב
מאפה בולגרי - מאפה בין לזניה לבורקס והפעם מדפי אורז
המרכיבים
2 ביצים
כוס של יוגורט סמיך או גבינה לבנה,
1/4 כוס גבינה פטה מגורדת
כף שמן זית
1/2 כפית מלח
כפית אבקת אפיה
לשדרוג ניתן להוסיף בצל , פטריות , תרד, מנגולד
אופן ההכנה
טורפים 2 ביצים בקערה קטנה
בקערה גדולה מעבירים 3/4 מהביצים (את היתר שומרים לסוף), מוסיפים כוס או גבינה לבנה, את גבינה הפטה המגורדת, כף שמן זית, 1/2 כפית מלח, כפית אבקת אפיה
ניתן להוסיף בצל , פטריות , תרד, מנגולד לפי הטעם
מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה, מניחים דף אורז (קשה, לא משרים לפני), מעל משטחים 2 כפות מהבלילה, מעל שוב דף אורז ושוב בלילה וככה עד שנגמרים הדפים ( 5-7 דפים תלוי בגודל )
מסיימים בדף אורז, שופכים מעל מה שנשאר לנו מהביצים ( 1/4 מהכמות שטרפנו) ומעל מפזרים שומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש 220 מעלות ל 20 דקות
בורקס דפי אורז
כל 3 בורקסים הם כוכב 1
המרכיבים
יוגורט 3 אחוז רגיל או עיזים
גבינה לבנה לפי האי סבילות שלכם
גבינה צהובה (לא חובה)
גבינת פטה או בולגרית
וביצה עד 2 , תלוי בכמות
אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים. היוגורט, הגבינות והביצים
לוקחים דפי אורז, טובלים במים,
שמים כף מלית על דף אורז, מקפלים וסוגרים
טורפים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום
ומכניסים לתנור ל 30-40 דקות בחום של 180 מעלות עד שמזהיב,
זה יוצא קרנצי וטעים


קולורבי אפוי ולאבנה
0 כוכבים
המרכיבים
2 קולורבי
לאבנה
כף שמן זית
כף בוטנים
עשבי תיבול
אופן ההכנה
לחתוך את הקולורבי לפרוסות ולסדר על נייר אפיה
לאפות בתנור 60-70 דקות על חום של 200 מעלות
לסדר בצלחת, מסביב לגבינת הלבאנה. לפזר בוטנים ועשבי טיבול
מעט שמן זית
מלח, פלפל לפי הטעם
מאפין גבינה
כל 2 מאפין הם כוכב 1
מתאים לגבינות פרה/ עיזים / כבשים/ באפלו
המרכיבים
1 גביע של גבינה
2 גביעים של יוגורט
פטה / בולגרית / צפתית מוגרדת
ירק לבחירה - עלי תרד / מנגלוד / קישואים מגורדים / כרובית / ברוקולי/ לקט סנפרוסט / פיטריות
3 ביצים
מלח, פלפל
אופן ההכנה
להפשיר את הירקות במים רותחים, לערבב את כל המצרכים בקערה. להוסיף אבקת אפייה, ליצוק את הבלילה לתבנית חד פעמית, לאפות בחום של 180 מעלות 45-50 דקות


כרוב אפוי
0 כוכבים
המרכיבים
1 כרוב שלם
2 שיני שום
עשבי תיבול
2 כפות שמן
מלח פלפל
פלפל אדום
אופן ההכנה
חותכים את הכרוב לפלחים, מניחים על נייר אפיה ומזלפים מעל שמן. מוסיפים את השום, עשבי התיבול, קוביות פלפל אדום, הפלפל והמלח.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ושמים בתנור למשך 20 דקות בחום של 180 מעלות. אחרי 20 דקות מוציאים את הנייר כסף, ושמים לעוד 10 דקות.