סלט קפרזה
כוכבים 0
המרכיבים
עגבניות רגילות ושרי
מוצרלה פרסקה/ ביייבי מוצרלה
מלח, פלפל, שמן זית, לימון
ממרח פסטו: 1 קג עלי בזיליקום טריים מופרדים מהגבעול, 10 שיני שום בינוניות קלופות, 300 מ"ל/כוס שמן זית איכותי, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טחון, 20 גרם צנובר קלוי.לטחון הכל במגמיקס עד למרקם ממרחי.
חומץ בלסמי מצומצם
שקדים/ אגוזי מלך קלויים
עלי בזיליקום
אופן ההכנה
• לחתוך עגבניות מובחרות ובשלות לפלחים ניתן להוסיף גם עגבניות שרי לגיון מרקמים וטעמים
• לסדר בכלי שטוח ולפזר מעל חתיכות מוצרלה פרסקה טרייה או בייבי מוצרלה
• לתבל במעט מלח פלפל שמן זית ולימון
• לבזוק מעל ממרח הפסטו שהכנו וזילוף של חומץ בלסמי מצומצם, ניתן לפזר שקדים או אגוזי מלך קלויים ומעט עלי בזילקום
סלט עוף וקינואה
המרכיבים
נתח חזה עוף
עגבניות שרי
חסה
אבוקדו
1/2 1 כוס קינואה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מורחים את החזה עוף בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ומכניסים לתנור 180 מעלות לכ 20 דקות
שוטפים את הקינואה
מחממים את השמן בסיר בעל דפנות גבוהות ומכסה ומוסיפים את הקינואה. קולים את הקינואה תוך ערבוב עדין במשך 4-5 דקות
מנמיכים את הלהבה. מוסיפים מלח, ומוסיפים מים רותחים לסיר. זהירות! הקינואה קופצת ומבעבעת בפראות בשלב זה. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה
עדינה כ -8 דקות
מסדרים על צלחת את עלי החסה, חותכים את עגבניות השרי, פורסים חצי אבוקדו ואת נתח החזה עוף, מקשטים בפטרוזיליה ולימון
סלט עדשים חם
2 כוכבים למנה
המרכיבים
2 כוסות עדשים מבושלות
קישוא, גזר
400 גרם תרד
כף שמן זית
כורכום
מלח גס
צ'ילי חריף יבש
אופן ההכנה
• מחממים את השמן והתבלינים בסיר רחב
• קוצצים מוסיפים את שאר הירקות
• מטגנים עד להזהבה
• מוסיפים את העדשים
• מערבבים ומגישים