top of page
סלט.jpeg

סלט קפרזה

כוכבים ‭‬0

המרכיבים

עגבניות‭ ‬רגילות‭ ‬ושרי

מוצרלה‭ ‬פרסקה‭/ ‬ביייבי‭ ‬מוצרלה

מלח‭, ‬פלפל‭, ‬שמן‭ ‬זית‭, ‬לימון

ממרח‭ ‬פסטו‭: ‬1‭ ‬קג‭ ‬עלי‭ ‬בזיליקום‭ ‬טריים‭ ‬מופרדים‭ ‬מהגבעול‭, ‬10‭ ‬שיני‭ ‬שום‭ ‬בינוניות‭ ‬קלופות‭, ‬300‭ ‬מ‭"‬ל‭/‬כוס‭ ‬שמן‭ ‬זית‭ ‬איכותי‭, ‬כפית‭ ‬מלח‭, ‬חצי‭ ‬כפית‭ ‬פלפל‭ ‬שחור‭ ‬טחון‭, ‬20‭ ‬גרם‭ ‬צנובר‭ ‬קלוי‭.‬לטחון‭ ‬הכל‭ ‬במגמיקס‭ ‬עד‭ ‬למרקם‭ ‬ממרחי‭.‬

חומץ‭ ‬בלסמי‭ ‬מצומצם

שקדים‭/ ‬אגוזי‭ ‬מלך‭ ‬קלויים

עלי‭ ‬בזיליקום

 

אופן‭ ‬ההכנה
•‭ ‬לחתוך‭ ‬עגבניות‭ ‬מובחרות‭ ‬ובשלות‭ ‬לפלחים‭ ‬ניתן‭ ‬להוסיף‭ ‬גם‭ ‬עגבניות‭ ‬שרי‭ ‬לגיון‭ ‬מרקמים‭ ‬וטעמים

•‭ ‬לסדר‭ ‬בכלי‭ ‬שטוח‭ ‬ולפזר‭ ‬מעל‭ ‬חתיכות‭ ‬מוצרלה‭ ‬פרסקה‭ ‬טרייה‭ ‬או‭ ‬בייבי‭ ‬מוצרלה

•‭ ‬לתבל‭ ‬במעט‭ ‬מלח‭ ‬פלפל‭ ‬שמן‭ ‬זית‭ ‬ולימון

•‭ ‬לבזוק‭ ‬מעל‭ ‬ממרח‭ ‬הפסטו‭ ‬שהכנו‭ ‬וזילוף‭ ‬של‭ ‬חומץ‭ ‬בלסמי‭ ‬מצומצם‭, ‬ניתן‭ ‬לפזר‭ ‬שקדים‭ ‬או‭ ‬אגוזי‭ ‬מלך‭ ‬קלויים‭ ‬ומעט‭ ‬עלי‭ ‬בזילקום‭

shutterstock_521741356.jpg

סלט עוף וקינואה
 

המרכיבים

נתח חזה עוף

עגבניות שרי

חסה

אבוקדו

1/2 1 כוס קינואה

מלח ופלפל

 

אופן‭ ‬ההכנה

מורחים את החזה עוף בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ומכניסים לתנור 180 מעלות לכ 20 דקות

שוטפים‭ ‬את‭ ‬הקינואה‭ ‬

מחממים‭ ‬את‭ ‬השמן‭ ‬בסיר‭ ‬בעל‭ ‬דפנות‭ ‬גבוהות‭ ‬ומכסה‭ ‬ומוסיפים‭ ‬את‭ ‬הקינואה‭. ‬קולים‭ ‬את‭ ‬הקינואה‭ ‬תוך‭ ‬ערבוב‭ ‬עדין‭ ‬במשך‭ ‬4-5‭ ‬דקות‭ ‬

 

מנמיכים‭ ‬את‭ ‬הלהבה‭. ‬מוסיפים‭ ‬מלח‭,‬ ומוסיפים‭ ‬מים‭ ‬רותחים‭ ‬לסיר‭. ‬זהירות‭! ‬הקינואה‭ ‬קופצת‭ ‬ומבעבעת‭ ‬בפראות‭ ‬בשלב‭ ‬זה‭. ‬ מערבבים‭, ‬מכסים‭ ‬את‭ ‬הסיר‭ ‬ומבשלים‭ ‬ברתיחה
עדינה‭ ‬כ‭ -‬8‭ ‬דקות‭ ‬

 

מסדרים על צלחת את עלי החסה, חותכים את עגבניות השרי, פורסים חצי אבוקדו ואת נתח החזה עוף, מקשטים בפטרוזיליה ולימון
 

סלט עדשם ם.jpg

סלט עדשים חם
 

2 כוכבים למנה

המרכיבים

2‭ ‬ כוסות‭ ‬עדשים‭ ‬מבושלות

קישוא‭, ‬גזר

400‭ ‬ גרם‭ ‬תרד

כף‭ ‬שמן‭ ‬זית

כורכום

מלח‭ ‬גס

צ‭'‬ילי‭ ‬חריף‭ ‬יבש

 

אופן‭ ‬ההכנה

•‭ ‬מחממים‭ ‬את‭ ‬השמן‭ ‬והתבלינים‭ ‬בסיר‭ ‬רחב

•‭ ‬קוצצים‭ ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬שאר‭ ‬הירקות

•‭ ‬מטגנים‭ ‬עד‭ ‬להזהבה

•‭ ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬העדשים

•‭ ‬מערבבים‭ ‬ומגישים

Wine Bottles
bottom of page