top of page
shutterstock_1400015609.jpg

דפי אורז

מתכונים טעימים

כבר לא צריך בצק עלים

Scroll Down

shutterstock_560113552_edited.jpg

בניצה
 

רבע מאפה שווה כוכב

מאפה בולגרי - מאפה בין לזניה לבורקס והפעם מדפי אורז

המרכיבים

7 דפי אורז

2 ביצים

כוס של יוגורט סמיך או גבינה לבנה,

1/4 כוס גבינה פטה מגורדת

כף שמן זית

1/2 כפית מלח

כפית אבקת אפיה

לשדרוג ניתן להוסיף בצל , פטריות , תרד, מנגולד


אופן ההכנה
טורפים 2 ביצים בקערה קטנה

בקערה גדולה מעבירים 3/4 מהביצים (את היתר שומרים לסוף), מוסיפים כוס או גבינה לבנה, את גבינה הפטה המגורדת, כף שמן זית, 1/2 כפית מלח, כפית אבקת אפיה

ניתן להוסיף בצל , פטריות , תרד, מנגולד לפי הטעם

מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה, מניחים דף אורז (קשה, לא משרים לפני), מעל משטחים 2 כפות מהבלילה, מעל שוב דף אורז ושוב בלילה וככה עד שנגמרים הדפים ( 5-7 דפים תלוי בגודל )

מסיימים בדף אורז, שופכים מעל מה שנשאר לנו מהביצים ( 1/4 מהכמות שטרפנו) ומעל מפזרים שומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש 220 מעלות ל 20 דקות

בורקס דפי אורז
 

כל 3 בורקסים הם כוכב 1

המרכיבים

יוגורט 3 אחוז רגיל או עיזים

גבינה לבנה לפי האי סבילות שלכם

גבינה צהובה (לא חובה)

גבינת פטה או בולגרית

וביצה עד 2 , תלוי בכמות

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים. היוגורט, הגבינות והביצים

לוקחים דפי אורז, טובלים במים,

שמים כף מלית על דף אורז, מקפלים וסוגרים

 

טורפים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום

ומכניסים לתנור ל 30-40 דקות בחום של 180 מעלות עד שמזהיב,

 

זה יוצא קרנצי וטעים

burekas.jpeg
bottom of page