Salmon Dish

סלמון ואספרגוס בתנור

מצרכים

6‭ ‬נתחי‭ ‬דג

אספרגוס

עלי‭ ‬מנגולד

3‭ ‬קישוא

2‭ ‬בצלים‭ ‬גדולים

חבילת‭ ‬פטריות

 

אופן‭ ‬ההכנה

ירקות‭ ‬מאודים‭, ‬אספרגוס‭, ‬קישוא‭, ‬בצל‭ ‬פטריות‭ ‬מנגולד‭, ‬לתבל‭ ‬במעט‭ ‬שמן‭ ‬זית‭, ‬מלח‭ ‬ופלפל‭ ‬גרוס

 

לרוטב

שתי‭ ‬כפות‭ ‬סויה‭, ‬שתי‭ ‬כפות‭ ‬מירין‭, ‬2‭ ‬כפות‭ ‬שמן‭ ‬זית‭, ‬כפית‭ ‬שמן‭ ‬שומשום‭, ‬מעט‭ ‬גינגר‭ ‬מגורד

הרוטב‭ ‬מתאים‭ ‬ל6‭ ‬חתיכות‭ ‬דג‭, ‬משרים‭ ‬עם‭ ‬הדג‭ ‬עם‭ ‬הרוטב‭ ‬כמה‭ ‬שעות‭ ‬ואז‭ ‬רבע‭ ‬שעה‭ ‬בתנור‭ ‬שחומם‭ ‬מראש‭ ‬ל‭ ‬180‭ ‬מעלות

קציצות דגים.jpeg

קציצות דג

מצרכים

 1 ‬קג‭ ‬דג‭ ‬ים‭ ‬מפולט‭ ‬ללא‭ ‬עור

בצל‭ ‬קצוץ

2‭ ‬ כפות‭ ‬לימון

צרור‭ ‬כוסברה

מלח

פלפל

 

אופן‭ ‬ההכנה

מכניסים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬המצרכים‭ ‬למעבד‭ ‬מזון

נאחד‭ ‬את‭ ‬יתר‭ ‬המרכיבים‭ ‬וניצור‭ ‬קציצות

נשמן‭ ‬את‭ ‬הקציצות‭ ‬בשמן‭ ‬זית‭ ‬ונכניס‭ ‬לתנור‭ 

250‭ ‬ מעלות‭ ‬20‭ ‬דקות

Sliced Beef

אנטריקוט על הגריל

מצרכים

2 נתחי אנטריקוט

עגבניות שרי

עלים ירוקים

שמן זית

מלח גס ופלפל גרוס

אופן‭ ‬ההכנה

לצלות את נתח הבשר על הגריל למשך 2 דקות

להפוך ולצלות את הצד השני על פי מידת העשיה הרצויה
1 דקה ריר

2 דקות מדיום ריר

3 דקות מדיום

לפרוס את הנתח הצלוי לאצבעות

להגיד לצד עלים ירוקים ועגבניות שרי

בשר.jpeg

שייטל טרי

0 כוכבים

מצרכים

1.5‭ ‬ קילו‭ ‬שייטל‭ ‬טרי

כף‭ ‬חרדל

כף‭ ‬שמן‭ ‬זית

פלפל‭ ‬חריף‭ ‬

עשבי‭ ‬תיבול‭: ‬רוזמרין‭ ‬ותימין

 

אופן‭ ‬ההכנה

•‭ ‬שעתיים‭ ‬לפני‭ ‬הבישול‭ ‬מוציאים‭ ‬מהמקרר‭ ‬1.5‭ ‬קילו‭ ‬שייטל‭ ‬טרי‭ ‬מורחים‭ ‬בחרדל‭, ‬שמן‭ ‬זית‭. ‬

•‭ ‬מפזרים‭ ‬למעלה‭ ‬פלפל‭ ‬חריף‭ ‬ועשבי‭ ‬תיבול‭. ‬

•‭ ‬מכניסים‭ ‬לתנור‭ ‬שחומם‭ ‬ל‭ ‬220‭ ‬מעלות‭ ‬לרבע‭ ‬שעה‭. ‬

•‭ ‬מורידים‭ ‬ל‭ ‬160‭ ‬ואז‭ ‬עוד‭ ‬רבע‭ ‬שעה‭/‬20‭ ‬דקות

•‭ ‬מוציאים‭ ‬ומחכים‭ ‬רבע‭ ‬שעה‭ ‬ואז‭ ‬פורסים‭.‬

Drinking Wine

שאוורמה פרגית

ללא כוכבים

מצרכים

אינגליש קייק

1 ק"ג פרגיות עוף ללא עצם

2 כפות גדושות קורנפלור

4 כפות שמן זית

2 כפות גדושות תבלין שווארמה

2 כפות גדושות תבלין גריל

חצי כפית כמון

מעט צילי חריף

מלח/ פלפל שחור

 

אופן הכנה

מחממים תנור ל 200 מעלות - חום עליון תחתון או טורבו (לא גריל), בקערה מערבבים את מערבבים את הפרגיות יחד עם הקורנפלור, השמן והתבלינים היטב, מניחים את הפרגיות בתוך תבנית האפייה אחד על השני ומהדקים, מכניסים לתנור וצולים 45 דקות בדיוק, לא יותר, לא מכסים. מעבירים לקרש חיתוך ופורסים פרוסות דקות

Shawarma
Girl Drinking Water

טוסט טונה

ללא כוכבים

מצרכים

טונה מסוננת

ביצה\ אי סבילות לביצה אפשר רק את הלבן של הביצה

2 כפות גבינה בקר, כבשים או עיזים עד 5 %

תבלינים לפי הטעם

גבינה צהובה  9%\ אי סבילות לחלב פרה  ניתן פטה כבשים או עיזים עד 5%

 

אופן הכנה

מניחים נייר אפייה (שימו לב, לא נייר אלומיניום) על הטוסטר הלחיץ, כך שיכסה את שני החלקים, מערבבים היטב את הטונה, הביצה, גבינת השמנת התבלינים, משמנים את נייר האפייה ומשטחים עליו את התערובת. סוגרים את הטוסטר ומניחים לתערובת להיצלות עד שהיא הופכת למקשה אחת, כ-10-15 דקות, חותכים את ה"פרוסה" שהתקבלה לשניים ויוצרים כריך, עם גבינה צהובה באמצע, מחזירים לטוסטר ומניחים לצלייה של 2 דקות נוספות.

טוסט טונה.jpeg